Żur na zakwasie

Żur jest to jedna ze staropolskich zup, które po dziś dzień cieszą się uznaniem na terenie całej Polski. Jego przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane, a smak oraz aromat zadowolą każdego amatora kuchni polskiej. Podstawę stanowił zakwas z mąki żytniej zalany ciepłą wodą. Żur posiada jasnożółty odcień i odrobinę kwaskowy smak.

 

Składniki: woda, zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda) - 12,5%, mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, świeży czosnek.

Makaron z 6 świeżych jaj

na mące durum

Dostępny w 3 rodzajach:
nitki, wstążki, szerokie wstążki

Składniki:

mąka pszenna makaronowa (56%), świeże kurze jaja (24,2%), 
mąka z pszenicy durum(16%), woda, przyprawa kurkuma.

Kontakt

 

"Tradycyjna Chata"
Sebastian Grodziński ul.Lenartowicza 52/32
34-120 Andrychów
NIP 551 257 95 72

Tel. +48 790-470-009

Tel. +48 570-320-003